Palatul Culturii, Iasi

Website: www.palatulculturii.ro
Telefon Departament Relatii Publice: 0232.275.979 int.141

Prezentare
Palatul Culturii este unul din cele mai importante obiective care trebuie vizitate in Iasi, dupa mine. El apartine de Complexul National Muzeal “Moldova” Iasi si adaposteste mai multe muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu.

Partea proasta este ca interiorul palatului este inchis pentru renovare pana in 2011 (cel putin), asadar nu puteti vizita muzeele, ci doar exteriorul. Partea buna este ca puteti face un tur virtual al muzeelor din interiorul palatului aici.

Palatul Culturii a fost inaugurat oficial pe 11 octombrie 1925, fiind pana in 1955 sediul Tribunalului Judeţean. Mai multe detalii despre stilul arhitectural si istoria palatului gasiti pe Wikipedia, eu prefer sa va las in compania fotografiilor. Merita vizitat pentru stilul arhitectural si pentru parcul din fata palatului. Se pare ca e o zona preferata si de mirese si fotografi, in week-end mai ales vara sa nu va mirati daca veti observa o multime de fotografi si fete imbracate in alb prin parcul din fara palatului.

Fotografii Palatul Culturii Iasi

Video Palatul Culturii Iasi

Localizare pe harta

View Optzile.ro: Palatul Culturii Iasi in a larger map

One thought on “Palatul Culturii, Iasi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.