Cum e de fapt la Marble Beach în Thassos

Toată lumea care ajunge în Thassos vrea să ajungă și pe plaja asta. Ni se vinde mirajul unei plaje pustii, sălbatice, unde nisipul fin și pietricelele de marmură se amestecă cu ape de un albastru superb.

Ei bine, partea cu pietricelele și apa e adevărată, doar că plaja nu e chiar pustie. În septembrie 2015 când am ajuns noi erau deja vreo 60 de oameni pe plajă dimineața. Nu este o parcare amenajată, dar este un spațiu viran unde se parcau mașinile. Pe plajă este un beach bar de unde se pot închiria șezlonguri și umbrele (12 euro setul cu 2 șezlonguri și 1 umbrelă) și de unde poți cumpăra răcoritoare, apă, bere, gustări. Totuși, nu te oprește nimeni să vii cu lada frigorifică de acasă plus ceva sandvișuri, ba chiar și cu umbrela, deși e cam incomod dacă nu ai mașina mare.

E enervant că la beach bar frigiderele erau răcite de un generator electric care făcea mult zgomot. În plus, ei îți închiriază șezlonguri, îți vând băuturile, dar toaletă din părți. 🙂

Drumul până la Marble Beach nu e extraordinar, dar practicabil, trebuie să mergi cu 40 de kilometri la oră maxim cale de 4-5 kilometri. Nu prea sunt indicatoare, dar te poți orienta după hartă sau întreba localnicii.

Apa e superbă, clară, caldă, nu e recomandată pentru copiii foarte mici deoarece valurile sunt destul de puternice și apa adâncă încă de la intrare, dar dacă ajungeți în Thassos merită să trageți o fugă și la Marble Beach.

Sfat: După Marble Beach (Saliara), pe același drum se află încă o plajă mult mai mare, mult mai bine amenajată și cu mai multe dotări, chiar dacă vederea nu e la fel de spectaculoasă, iar după ea veți găsi și o cariera de marmură.

Fotografii Marble Beach – Thassos 2015

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.