Cheile Bicazului, Bicaz

Localizare: Cheile Bicazului se afla in partea centrală a Munţilor Hăşmaş (Carpatii Orientali), intre judetele Neamt si Harghita, pe valea raului Bicaz, facand legatura intre Transilvania si Moldova printr-o sosea cu multe serpentine. Dap, Lacul Rosu e in Trasilvania.

Cheile se intind pe o distanta de 8 km, oferind privelisti incredibile celor care le traverseaza. Impresia care iti ramane cand le traversezi este ca treci prin niste ziduri foarte inalte. Pe parcurs se pot admira masivele Piatra Altarului, Piatra Pintestilor si Piatra Arsitei, toate cu inaltimi de peste 800 m. In plus, putini stiu ca in zona Cheilor se afla numeroase pesteri si grote (Pestera Neagra, Pestera Cascada), desi sunt greu de vizitat fara ghid, iar Cheile sunt preferate de multi alpinisti datorita peretilor inalti din calcar care ofera multe trasee cu dificultate maxima.

Cheile Bicazului sunt traversate de drumul national DN12C care face legatura intre oraşele Gheorgheni şi Bicaz, aflandu-se la aproximativ 20 km de Bicaz. Ele fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş. Soseaua care le traverseaza este intretinuta, doar ca se circula cu viteza redusa datorita serpentinelor. Probabil veti face cateva opriri pe parcurs, pentru a analiza oferta comerciantilor români şi cei maghiari prezenti din loc in loc cu diverse suveniruri. Nu platiti direct pretul cerut initial si incercati sa negociati, mai ales daca cumparati produse cu o valoare mai ridicata.

Merita sa vizitati acest obiectiv turistic din Romania, dar aveti grija cand ajungeti la Lacul Rosu, veti descoperi cu uimire cu majoritatea localnicilor vorbesc in ungara. Personal recomand cazarea in Bicaz in defavoarea Lacului Rosu. Aveti mai jos fotografii si videoclipuri facute la trecerea prin Chei.

Fotografii Cheile Bicazului

Video Cheile Bicazului

Localizare pe Google Maps


View Optzile.ro: Cheile Bicazului in a larger map

5 comentarii la “Cheile Bicazului, Bicaz

  1. “Soseaua care le traverseaza este intretinuta”. :mrgreen:
    Se poate spune ca gropile sunt bine intretinute. Drumul e varza, daca tii la masina ta ocolesti traseul. Peisajul (cat se vede dupa tarabe) este intradevar foarte frumos. Dejavantajul e ca nu ai unde opri ca sa il admiri, fara sa fii asaltat de mizerie si suveniruri indoielnice si la suprapret.

    Recomandarea mea: daca esti la volan nu merita sa mergi in chei, pentru ca nu o sa vezi nimic din cauza gropilor care trebuie ocolite, daca esti pasager merita sa “belesti” ochii. referitor la suveniruri snt extraordinar de scumpe, dincolo de limita bunului simt.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.