Casa Bolta Rece, Iasi

Casa Bolta Rece este situata pe Str. Rece, Nr. 10, ca idee de orientare de pe Independentei in loc sa faceti dreapta si apoi stanga pentru a ajunge la Warda, mergeti tot inainte inca putin si ati ajuns. Mai multe detalii gasiti pe www.casaboltarece.ro.

Localul este cu specific romanesc, avand vreo 222 ani vechime facuti chiar anul asta. Am ajuns acolo dupa o absenta de aproape un an, dorind sa ii arat surorii mele aflate in vizita din tarile calde un local de calitate in Iasi cu un meniu traditional.

Fiind cald am ales sa stam la terasa, pentru a ne bucura si de lautarii care zdranganeau ceva romante de demult. Ca servire nu am ce sa reprosez, baiatul care ne-a servit chiar s-a miscat rapid la toate cerintele noastre.

Fiind la un local cu specific romanesc, am comandat mancare traditionala: 1 tochitura simpla costa 10,7 lei, 1 piept de pui 9,1 lei, branza cu smantana este 5.8 lei, salata bulgareasca este 9,4 lei, 1 salata de varza este 3 lei, o portie de clatite cu ciocolata este 4,1 lei.

In privinta bauturilor avem cam asa: un suc e 4 lei, 1 apa la jumatate e 3 lei, 1 Silva Bruna e 5 lei, 1 litru din vinul casei e 12 lei, iar 50 ml whisky Jack Daniels e 12,5 lei ( da, asta a fost cam scump, dar deh, luxul se plateste ).

Per ansamblu preturile sunt ok pentru un local de genul asta, iar mancarea a fost delicioasa. Recomand localul mai ales celor care au musafiri in vizita si vor sa deguste bucate traditionale sau celor care vor sa asculte melodii de demult, cantate de lautari, care presteaza de obicei dupa orele 21:00 ( fara manele desigur ).

Va las cu fotografiile facute felurilor de mancare, stiu ca veti saliva.

Facilitati:
– wi-fi
– aer conditionat
– spatiu nefumatori

Fotografii Casa Bolta Rece Iasi

18 comentarii la “Casa Bolta Rece, Iasi

  1. citez din ieseanul ca prea adevarat ii zice “Manierele si apucaturile de bufet de gara de la restaurantul Bolta Rece. Doua chelnerite au incercat sa mute clientii de la o masa, doar ca sa lipeasca ele respectiva masa la alta mai mare, aflata in separeu. Practic, stai linistit la masa, savurezi vinul si-ti vin doua acrituri care te invita sa te ridici, pentru ca ele au treaba sa-ti ia masa de sub nas. Si cand se intampla treaba asta? La nici 5 minute dupa ce le-ai dat bacsis! Neobrazarea e mare, domnilor, la fel ca si slinul de pe mobilierul localului. Un restaurant din care a ramas doar renumele. O crasma unde nu gasesti scobitori si nici servetele la masa. Un local care ar trebui deratizat, dezinfectat, dezintoxicat si exorcizat imediat de obiceiurile marlanesti.”

  2. mai tzica nu stiu prin ce bodegi ai fost tu pana acum de ti se pare de zece bolta rece, dar intamplarea face ca am trecut si pragul la destul rest. de 4 si 5 stele si stiu cum ar trebui sa fie un restaurant. da, sunt de acord cu tine trebuie sa ai fatza ca sa te duci acolo, era plin de babe si mosnegi si eventual niste cocalari, stai linistit ca lumea buna nu se duce acolo sa se uite la plasma lor de 1 metru la stiri.

  3. eu am fost chiar in sala de la intrare unde arata in stilul comunist iar punctul de atractie era o plasma mare….adica totusi cine se duce la restorant ca sa se uite la stiri? da, era pus pe stiri la ora aceea.

    una peste alta mancarea arata jalnic, ospataritele comuniste si nesimtite, eram la masa si ne-au luat din fata pahare sau furculite, lumanari sa le duca la masa de alaturi si tot felul de faze de prost gust. la partea de meniu mai mult de trei sferturi din meniu ne-au spus ca nu au asa ca ca am mancat bors…si acela naspa, concluzia …eu pe acolo nu mai calc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.